streamline webdesign


Bankjegyvizsgáló

Bankjegyvizsgáló

Azokon a helyeken, ahol sok készpénz forog, szükség van egy ellenőrző berendezésre, ami megállapítja, hogy igazi, vagy hamis a pénz. Többfajta bankjegyvizsgáló létezik és szinte mindegyik pontosan meg tudja állapítani, hogy milyen pénzről van szó.

Az újabb technológiáknak köszönhetően, a hamis pénzek is egyre jobban hasonlítanak az igaziakra, így szabad szemmel szinte meg sem lehet állapítani a különbségeket. Bankjegyvizsgáló egyszerűen beszerezhető, viszont ezen nem érdemes spórolni, mivel minél jobb a berendezés, annál pontosabb a vizsgálat.

Léteznek olyan hamisítványok is, amelyek egyből kitűnnek a többi pénz közül, viszont ezek kezdenek eltűnni. Valószínűleg a pénzhamisítók is úgy dolgoznak, hogy minél jobb másolatot tudjanak előállítani. Ez ellen csak úgy lehet fellépni, ha évről-évre újabb bankjegyvizsgálót fejlesztenek ki, amelyek bármilyen eltérést egyből észlelnek.

Természetesen, az újabb bankjegyeket már olyan jegyekkel látják el, amelyeket szinte lehetetlen hamisítani, viszont a hamisítók folyamatosan új eljárásokat fedeznek fel.