streamline webdesign


Bowling pálya

Bowling pálya

A legtöbben nem is tudják, hogy milyen szigorú elvárásoknak kell megfeleljenek azok, akik egy bowlingtermet szeretnének üzemeltetni. Alapvető dolog, hogy a bowling pálya olyan helyen kell legyen, ahol lehetőleg nincs ablak, mivel csak ezáltal lehet terelt fénnyel megvilágítani azt. Így nem zavarja a fény gurítás közben a játékost. Az eszközöket és berendezéseket csak bizonyos cégek gyártják, így nem lehet akárhonnan beszerezni azokat.

Például a bowling pálya gurítófelülete egy igen speciális anyagból készül, amit egyben gyártanak le és UV lámpa mellett foszforeszkál. Ez igazán látványos és hangulatos a termekben. A bábuk és a golyók sem lehetnek bármilyenek. A bábuknak megadott, standard méreteik és súlyuk kell legyen.

A golyók ugyan lehetnek különböző méretűek és súlyúak, viszont mindegyiknek arányos kell legyen a tömegeloszlása annak érdekében, hogy egyenletesen guruljanak és ne húzzanak félre. A bowling pálya egyik legérdekesebb része a bábuautomatika, ami láthatatlanul és hangtalanul végzi mindaddig a munkáját, amíg a terem nyitva áll.