streamline webdesign


Szárított hajdina

Szárított hajdina

Ha megunta már, hogy ebédhez mindig csak rizs vagy burgonya szolgál köretnek, akkor szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy van ennél jobb és egészségesebb opció is. Ismeri a pirított hajdina ízletes és ropogós köretét? Aki még nem próbálta, annak csak ajánlani tudjuk, hiszen amellett, hogy változatosságot biztosít a családjának, számos vitamint juttat be a szervezetébe.

A népgyógyászatban is használták a hajdinát, hiszen gyógynövényként remekül stabilizálta a magas vérnyomást. Leginkább kását főztek belőle, viszont pirítva még finomabb. A hajdina liszt formájában is megvásárolható, amiből kenyereket vagy tésztákat lehet készíteni.

Nem kell mindig mindenhez a klasszikus búzalisztet használni, hiszen számos egyéb lehetőségünk is van a változatosságra. Antioxidáns hatása mellett az élelmirost tartalma is magas, ezért gond nélkül beépítheti az étrendjébe. Aki szeretne többet megtudni a hajdina remek tulajdonságairól, vagy megismerné a pirított köret receptjét, azt szeretettel várjuk az oldalunkon.