streamline webdesign


A nyomda Budapesten ilyen papírokkal is dolgozik

A nyomda Budapesten ilyen papírokkal is dolgozik

Sokan nem is tudják elképzelni, hogyan dolgozik egészen pontosan egy környezetbarát nyomda. Mivel ez a koncepció Magyarországon kevésbé ismert, ezért érdemes pár szót erről a tárgyról is szólni. Egy zöld nyomda egyébként gyakran újrahasznosított papírt használ, ám ezt sajnos nem minden esetben lehet bevetni, esztétikai okok miatt.

Így jön a képbe az úgynevezett FSC-logó, ami tulajdonképpen az ésszerű fafelhasználást jelenti. Ha egy papíron rajta van a fent megnevezett embléma, akkor az azt jelenti, hogy a felhasznált fák útja pontosan lekövethető és visszakereshető,

hogy honnan származik a nyomdában lévő anyag. Azokban az erdőkben, ahol a papírgyártáshoz használt fák nőttek, folyamatosan gondoskodnak a kivágott növények újratelepítéséről. Az erdőgazdaságban ebben az esetben figyelembe veszik az élőlényeket, valamint a biodiverzitást is szem előtt tartják.

Ez összességében annyit takar, hogy a fakitermelés ésszerű módon, nem radikális eszközökkel történik. Mivel a környezetvédelmi aspektus egyre fontosabb a fogyasztók számára, ezért egyre több nyomda használ FSC emblémával ellátott papírokat.