streamline webdesign


Kell a matematika?

Kell a matematika?

Sokszor eltűnődünk azon, hogy a számok ismerete és az alapműveletek gyakorlott tudása miért nem elég az élethez? Vajon mire is jó a matematika órák nehéz és komplex feladatainak boncolgatása? Miben lesz ez a segítségünkre majd a való életben, hiszen logaritmusokkal, függvényekkel, sőt, még gyökökkel sem fogunk összefutni az utcán.

A legegyszerűbb rávágni, hogy semmi szükségünk ilyesfajta tudásra, azonban nem egészen ez a valóság. Ugyanis a matematika leckék elsajátítása nem elsősorban azért lényeges, hogy azt a rengeteg képletet, tételt konkrét élethelyzetekbe ültessük át, habár esetenként ez is előfordulhat, hanem azért, hogy a problémamegoldó képességünket fejlesszük.

Ez a folyamat pedig csak úgy jöhet létre, ha egyre nehezebb problémákat boncolgatunk. Ahhoz pedig , hogy összetettebb matematika feladatokat is meg tudjunk oldani, szükségesek azok a bizonyos képletek is, így belátható, hogy nem felesleges ezek megtanulása. Lehet, hogy nem fogunk tíz év múlva is emlékezni az összesre, de valójában nem is az a cél, hanem saját képességeink kiaknázása.