streamline webdesign


Segítségnyújtás elmulasztása

Segítségnyújtás elmulasztása

Bűncselekmény elkövetéséhez nem kell pisztolyt ragadnunk és bankot rabolnunk, de még csak nem is kell ittasan volán mögé ülnünk. Már azzal is vétünk a törvény ellen, ha nem segítünk egy rászorulónak, akinek veszélyben van az élete.

A segítségnyújtás elmulasztása majdnem olyan súlyos vétség, mint a cserbenhagyásos gázolás. Ha úgy látjuk, hogy valakinek veszélybe került a testi épsége vagy az élete, de ezt figyelmen kívül hagyva továbbhaladunk, akkor bűncselekményt követünk el, ami miatt bíróság elé is kerülhetünk.

Ilyenkor profi védőügyvédre van szükség, aki képes kimenteni minket a bajból. Persze a legideálisabb helyzet az lesz, ha segítünk a rászorulónak, így biztosan nem kerülünk ilyen helyzetbe.

Már akkor sem állapítható meg a segítségnyújtás elmulasztása, ha csak annyit teszünk, hogy értesítjük a megfelelő szerveket és a helyszínen maradunk, amíg megérkezik a segítség. Senkit sem köteleznek arra, hogy saját testi épségének kockáztatásával segítsen másokon, azonban alternatív megoldások mindig léteznek.