streamline webdesign


Szaunázás

Szaunázás

Az ismertebb alternatív gyógymódoknak többéves hagyományuk van, amelyek hatásai és alkalmazásai nem változtak az idő múlásával. A közismert szaunázás mindenkinek ismert fogalom, hiszen már sok strandon és wellnessben igényelhető.

A rendszeres szaunázás jótékony hatással van a szervezetre, az izmokra, valamint a bőr felszínére is. Tulajdonképpen pihenés és lazítás közben lehet gyógyulni és javítani az egészségi állapoton, ami az egészben a legjobb. Kiváló lehet idősebbek számára is, amennyiben nem szenvednek semmilyen vérnyomásos vagy szívbetegségben.

Ezekkel a betegségekkel nem ajánlott szaunázni, mert könnyen megemelhetik a vérnyomást, ami aztán végzetes is lehet. Mindenképpen tisztába kell lenni a betegségeinkkel és a teherbíró képességünkkel, mert csak így érhetünk el javulást vele. A szaunázás heti rendszerességgel végezhető és már az első néhány alkalom után érezhetővé válik a hatása. Aki már kipróbálta, de nem tudta megszeretni, annak nem érdemes erőltetnie, mert több kárt okoz, mint hasznot.