streamline webdesign


ADR tartály

Az autókázás, illetve egyes munkagépek használata lehetetlen üzemanyag nélkül, hiszen ez adja az energiaforrást, ami lendületbe hozza azokat. Az ADR tartály hordozhatósága kizárja az esélyét annak, hogy egy hosszú kirándulás kellős közepén benzin nélkül maradjon és ezzel elromoljon az egész kiruccanás. A széleskörű használhatósága az, hogy bármilyen üzemanyag tárolására illetve törvényes kereteken belüli szállítására alkalmas, az ADR tartályt pedig a munkagépek üzemanyag ellátására is képessé teszi.

Ezzel megspórolható annyi idő, amennyit igénybe venne a gépek benzinkúthoz való szállítása és újra munkába állítása. Csak meg kell tölteni az ADR tartályt, ami az érvényben lévő normatívák előírásainak megfelelnek, a telepre szállítani a szükséges üzemanyagot és a gépek a helyszínen tankolhatóak lesznek, a munka csekély megszakítása mellett. Ez a lehetőség hatalmas előnyt jelent a vállalkozóknak, hiszen nemcsak az időt, de a benzinkúthoz való eljutáshoz szükséges üzemanyag mennyiséget is megspórolhatja.

Ám a számos előny mellé, kötelezettségek is párosulnak, hogy a tartály használata gondtalan és rendeltetésszerű lehessen. Folyamatos alkalmazás mellett, időközönként kötelező az üzemanyag tank rozsdátlanítása, ami a jogszabályokban előírt vizsgálatokat kell megelőzze. Ez a tisztító folyamat speciális felkészültséget, gyulladásmentes kialakítású szerszámokat és minimum 18 életévet követelnek. A tisztításhoz nemcsak a munkás, de a két főből álló felügyelet is elengedhetetlen, hiszen az üzemanyag tank rozsdátlanítása nem a legveszélytelenebb feladat.

Olyannyira komoly keretek között mozog a tevékenység, hogy sem vizsgálni, sem átalakítani, de még megszüntetni sem szabad, amíg az üzemanyag tank rozsdátlanítása és komoly tisztítása nincs elvégezve, az előírt törvények szerint. Ez a pucolás pedig nemcsak többletköltséget jelent, hanem a gépek védelmére is szolgál, hiszen a tartály belsejében kialakuló szennyeződések, a munkagép tankjába kerülve, nagymértékben károsíthatják azokat.