streamline webdesign


Albertina-múzeum

Albertina-múzeum

Az emberek általában kedvelik a művészeteket, szeretnek színházba, múzeumba járni, különböző kulturális eseményeket meglátogatni. Az Albertina a Hofburgnál található múzeum, amiben megtekinthető a világ egyik legnagyobb és legismertebb grafikai gyűjteménye.

Időszakos és állandó kiállítások helyszíne is ez a múzeum. Itt látható például Dürer legendás grafikája is, a Mezei nyúl. De a modern művészetek legnagyobb mesterműveit is meg lehet itt tekinteni Monet-től kezdve Picassóig.

Az állandó kiállítások keretében, az Albertina múzeum felsorakoztatja az utóbbi 100-130 év művészeti irányzatainak jeles alakjait és mestermunkáit, ami a német expresszionizmustól kezdve, az orosz avantgárdon át, napjainkig mindent magába foglal. Az Albertina falai között olyan pompás remekműveket csodálhatunk meg,

mint Monet: Tavirózsák vagy Renoir: Lányka képmása című alkotását. A múzeumban megnézhető egy építészeti és egy fotógyűjtemény is. Látogassa meg Ön is a híres Albertina múzeumot, ami egykoron a legnagyobb Habsburg lakópalota volt!