streamline webdesign


Az étterem berendezés alapos kiválasztása

Az étterem berendezés alapos kiválasztása

Amikor úgy döntünk, hogy egy új kiszolgálóhelyet akarunk nyitni, ami lehet éterem vagy egy hangulatos cukrászda, esetleg italozó, több szempontot kell figyelembe vennünk, főként a belső részt illetően. Azok, akik akár évek óta foglalkoznak az étterem berendezés szakmai részével, jól tudják, hogy milyen szempontokat kell kiemelni és melyeket a háttérbe szorítani, az ideális hatás elérése érdekében. Lássuk, milyen úton induljunk el, a stílusos kialakítás eléréséhez! Első lépésben számolnunk kell az idővel, mint fontos tényezővel, ugyanis csak akkortól tudunk valami átalakítást végezni, amikortól béreljük a helyiséget, kivétel, ha már a tulajdonunkban van.

Mindenegyes nap bevétel kiesést jelent, ezért nem árt sietnünk, de mellette mégsem szabad semmit sem elkapkodni az étterem berendezés kialakítása folyamán, mert az a stílus rovására mehet. Sok esetben nem árt fektetni a külső részbe is bizonyos tekintetben, hogy legyen valami, ami becsalogatja a vendégeket és itt van aztán az igazi kihívás. Mindennek olyan hangulatot kell sugározzon, hogy egyben megragadó, de ugyanakkor marasztaló is legyen.

Hangsúlyt kell fektetetni arra, hogy amikor egy vendég végigtekint az étterem berendezés minden szegletén, akkor az igazán megnyugtató és vonzó hatást fejtsen ki rá, hogy máskor is szívesen térjen vissza. A színek és a bútorzatok megválasztása, valamint azoknak az megfontolt és korrekt elrendezése alapos tervezést igényel. Itt jön számításba a tervezés és a kivitelezés közötti kapcsolat. Az ideális étterem berendezés nemcsak gyors és hatékony kell legyen, hanem pontos gondolat alapján történjen.

A megrendelő jó, ha már akkor rendelkezik egy elképzeléssel, amikor még fel sem fogadta azokat, akik az étterem berendezés lényegi részét fogják kivitelezni. Törekedni kell az egyensúlyra, valamint az ideális térhatásokra. Nem szabad egyből ráugrani a vendégre, de túlságosan távolságtartónak sem tűnhet a kialakítás. Érdemes lehet jól körülnézni más kiszolgálók helyiségeiben vagy az internet segítségével ihleteket gyűjteni, hogy mindenben megfelelő kialakítás legyen.