streamline webdesign


iRobot 960 vs 980

Az állandó versengésnek és fejlesztéseknek köszönhetően időnként jelennek meg olyan termékek, amelyek szinte azonos paraméterekkel rendelkeznek. Az ilyeneket nem árt összehasonlítani, hogy kiderüljön, vajon ugyanazt a teljesítményt nyújtják-e vagy sem. Ez alkalommal az iRobot 960 vs 980 összehasonlító tesztelésének eredményeit vegyük kissé szemügyre, mert ekkor derül ki igazán, hogy mit is rejtenek a számok.

Tulajdonképpen a 960-as ugyanazt a motort használja, mint amit a 800-asnál is alkalmaztak, ezért már alapból gyengébb teljesítményt eredményez. Akkumulátora rövidebb ideig bírja, mint a 980-sé, így kisebb felület takarítását tudja elvégezni egy töltéssel. Mivel a 960-ban nincs külön szőnyegtakarító funkció, ezért az ilyen felületekre érve megnő a szívóteljesítmény, ami több energia használatát igényli.

Az iRobot 960 vs 980 összehasonlítása során az is kiderült, hogy az elsőben csak egy virtuális fal található, míg a másodikban kettő, ennek köszönhetően az utóbbi hatékonyabban végzi a takarítást egymás után több szobában is anélkül, hogy be kellene avatkozni. Ugyanakkor arra is fény derült, hogy a két iRobot ár tekintetében is különbözik, vagyis a 980-as többe kerül 50 000 forinttal. Ezek alapján meglátszik, hogy a 960-asnak, bár kevesebbe kerül, a teljesítménye is gyengébb szinte minden téren. Vagyis a magasabb 980-as iRobot ár nem ráfizetés, hanem tapasztalható teljesítmény van mögötte.

Természetesen, mindenki maga dönti el, hogy mennyit akar szánni egy ilyen okos gépre. Nyilván figyelembe kell venni, hogy milyen helyiség takarítására akarjuk majd használni, mert előfordulhat, hogy amire nekünk kell, arra a kisebb teljesítményt nyújtó is elegendő. Sőt, ajánlatos más modelleket, típusokat is megnézni, hiszen az iRobot ár tekintetében rendkívül széles skálán mozog, ami a paramétereiről és funkciókról is elmondható. Egyet azonban nem árt tudni, ezek a gépek megérik a pénzt. Vagyis az iRobot ár és ráfordított tanulmányozási idő szempontjából nem jelent veszteséget, mivel jóval többet spórol majd meg nekünk.