streamline webdesign


Utángyártott toner

Utángyártott toner

A nyomtató megvásárlásakor gyakran feltevődik a kérdés, hogy melyik technológiát, milyen márkát válasszon a vásárló. Ha jó helyre toppan, akkor szakszerű kiszolgáláshoz juthat, még a buktatókat is elmondják.

De többnyire nem így történik, általában a nagyon drága gépet hazaviszik és az első 300 oldal nyomtatása után jön rá, hogy gáz van, mert kifogyott a toner. Amikor cserére van szükség, több tíz változat között lehet választani, eredeti, utángyártott toner, utántöltött és így tovább. Ez mind rendben, de mi a különbség közöttük?

A kérdés jogos, sok esetben még a kiszolgáló sem tud kielégítő válasszal szolgálni. Ebben az iparban rengeteg pénz van, ezért a nyomtatókat gyártó cégek igyekeznek monopol alatt tartani a fogyóanyag gyártást. A saját vagy más néven eredeti tonert nagyon drágán, de garanciával forgalmazzák. Az utángyártott toner ennek a hű koppintott mása, csak jóval elérhetőbb áron, mert valahol Ázsiában gyártják, fele annyi befektetéssel. Ők nem pazarolják a pénzt a kutatásra, kivárják míg megjelenik a másolandó termék.