streamline webdesign


Bojler leengedése

Egy karbantartási vagy egy komolyabb szerelési munkálat előtt elengedhetetlen, hogy a bojlert olyan megközelíthető állapotba hozzák, amely biztonságos mind a szerelő, mind a család számára. Az első fázisa ennek az áramtalanítás, majd pedig a bojler leengedése következik. A tartály belső megtekintéséhez ez feltétlenül szükséges.

Ha úgy látja a szerelő, hogy ahhoz, hogy teljes munkát tudjon végezni, le kell emelni a bojlert, akkor ezt csak üres állapotban teheti meg. Sokkal több gondot tud okozni ugyanis a tele bojler, amikor dolgoznak vele, mint az üres. Ha szivárgást észlel, akkor addig, amíg ki nem érkeznek a szerelők, csak áramtalanítsa a készüléket és tegyen egy edényt alája!

Fontos ugyanis, hogy lássa ő is, hogy honnan csöpög a víz, hiszen ez sok mindent elárul már előre az okokról. Ezen túl a bojler leengedése legyen a szerelő feladata és ne fogjon hozzá egyedül, hiszen nem biztos, hogy tudja kezelni a helyzetet, ha esetleg az időközben kizúduló vizet nem tudná elszállítani vagy a leengedő szelepet elzárni!