streamline webdesign


Gumijavítás

Gumijavítás

Az autósok sokszor találkoznak autózás közben a defekt jelenségével. Ez egy olyan hiba, amit a szervizek egyszerűen képesek kijavítani, a fejlett eszközöknek köszönhetően. A gumijavítás folyamata nem tart túl sokáig, de természetesen az idő attól is függ, hogy milyen mértékű a defekt. A kisebb hibákat, amelyek nem érintik a gumi belső szerkezetét, egyszerű gombával és ragasztópasztával kijavítják. Ennek folyamata a következő. A szakemberek először megvizsgálják a gumiabroncsokat, valamint a hiba mértékét.

Ezután megnézik, hogy milyen mélységű a lyuk. Amennyiben javítható, akkor a rés szélét lecsiszolják, hogy érdes legyen. Az érdes felület ugyanis sokkal jobban képes magához tapasztani a tömítőanyagot, mintha sima lenne. Amikor a ragasztóanyag elkezd megkötni, akkor a szakemberek belehelyeznek a lyukba egy gombát, amit később lecsiszolnak. Azonban előtte még felfújják az abroncsot.

A gumijavítás defektjavító készlet segítségével is megtörténhet, viszont ezek az eszközök, az esetek 90%-bán nem használhatók. A pótkerék használata roppant fontos, mivel egy megsérült felnit vagy gumit még meg lehet menteni, ha eljut a következő szervizig. Manapság a személyautókba, amelyeket a gyártók kiadnak, már defektjavító készletet helyeznek el a pótkerék helyett. A defekt javítás bármikor lehetséges a defektjavító.hu weboldal szervizében. A nagyobb hibák javítása esetén, vagy a használt abroncs vásárlás előtt, érdemes telefonon is időpontot egyeztetni. A defekt javítás a TPMS rendszer esetén nem lehetséges.

A speciális rendszer ugyanis az abroncsokba van beépítve, ami mozgatás hatására meghibásodik. A keréknyomás ellenőrző rendszer utólag is beépítésre kerülhet a gumiknál, de azért érdemes a szakemberekkel közölni, hogy van-e TPMS rendszer az autóban vagy nincs. A megbízható defekt javítás és az autógumi szerelés a defektjavító.hu webáruházban bárki számára egyszerűen elérhető. Az autógumi szerelés felni javítással is igényelhető, a jól felszerelt szervizben. Ne halogassa a defekt javítást, hanem igényelje minél hamarabb a szakemberektől!