Ha barátokat tervez áthívni egy kis nyári grillezésre vagy egy könnyű vacsorára, akkor is célszerű valamilyen desszertet készítenie. Ez nem muszáj, hogy nehéz és sűrű legyen. A nyári időszakban inkább a poharas desszertek, télen pedig a szárazabb kekszek ideálisak. Az amaretto egy mandulás koktélszirup, ami akár még az amaretti keksz alapját is képezheti. A keksz elkészítése roppant egyszerű. Ezek a kekszek nem túl nagyméretűek és még valamilyen vajkrémes sajttortához is felhasználható.
Az amaretti kekszhez hámozott, darált mandulára van szükség, tojásfehérjére, porcukorra és természetesen amaretto likőrre vagy koktélszirupra. Az előállítás során, a hozzávalókból tésztát kell gyúrni, majd alufóliával bélelt tepsire kinyomni. Egy kisebb adag tésztából is kihozható körülbelül 150 darab amaretti keksz. A Toschi Mandula koktélszirup tökéletes választás a kevert italok vagy házilag főzött krémlikőrök elkészítésénél. Az amaretto igen erős és robosztus íz-világgal rendelkezik, ezért sokan nem kedvelik.