streamline webdesign


Napelem rendszer kiépítése

A modern rendszerek fejlődésének hála, már van rá lehetőségünk, hogy otthonunk teljes energiaigényét egyszerűen megtermeljük. Ehhez csak a megfelelő eszközökre van szükségünk és azoknak a hatékony elhelyezésére. Miért elengedhetetlen, hogy a napelem rendszer kiépítése kellő szakértelemmel történjen meg? Azért, mert ennek hiányában jelentősen kisebb hatásfokot érhetünk el, mint amire a panelek képesek lennének.

Tegyünk meg mindent azért, hogy ez ne így legyen! Már a vásárlás előtt érdemes egy szakival konzultálni, hogy mégis milyen módon történjen a napelem rendszer kiépítése. Meghatározó tud lenni a lakásunk elhelyezkedése is. Nem mindegy ugyanis, hogy ferde vagy lapos tetővel rendelkezik, ahogyan az sem, milyen dőlésszögbe kerülnek majd a termékek.

Ami a tájolást illeti, érdemes főként a déli irányt preferálni, hiszen ilyen módon éri legtovább a sugárzás a felületeket. A napelem rendszer kiépítése meghatározó arra nézve, hogy maximálisan ki tudjuk aknázni az egységek képességeit. Adjunk a részletekre, mert azokon sok múlik!