streamline webdesign


Ízületi fájdalom

Ízületi fájdalom

A fájdalom, bármilyen testrészt érintsen is, mindig rosszkor jön és kellemetlenséget okoz. Az ízületi fájdalom a végtagokat szokta érinteni leginkább. A váll, könyök, csukló, csípő, térd és boka mind fokozottan ki vannak téve a terhelésnek, ami nem tesz jót az ízületeknek. Túlterhelés esetén, érezhet ideiglenesen fájdalmat valamelyik testrészén, ez viszonylag hamar elmúlik pihentetéssel és borogatással.

Viszont, ha olyan életmódot folytat vagy munkát végez, ami folyamatos terhelés alá tesz egy ízületi vagy izomcsoportot, akkor az ízületi fájdalom tartós maradhat. A folyamatos igénybevétel által ugyanis, az ízületi porcok lebomlása indulhat el, ami porckopást okoz.

Ez a következő tünetekkel járhat: hosszabb nyugalmi állapot után erős fájdalomérzet egyik vagy több végtagnál, ropogás mozgatáskor, ízületi merevség, nyomásérzékenység az érintett területen. Ez már nem tűnik el pihentetéssel, hanem komolyabb odafigyelést igényel. Az ilyen ízületi fájdalom gyógyszeres csillapítást igényel, ugyanakkor a porcépítés érdekében, bizonyos szerek alkalmazása is fokozottan javasolt.