streamline webdesign


Hitel ingatlanfedezet nélkül

Hitel ingatlanfedezet nélkül

Ha hitelfelvételről van szó, akkor legtöbben azokat az ajánlatokat igyekszünk előnyben részesíteni, amelyek ingatlan fedezet nélkül állnak rendelkezésünkre. Minél nagyobb hitelösszegre van azonban szükségünk, annál kisebb az esélye annak, hogy találunk is ilyen megoldást. De törvényszerűen így kell ennek lennie, vagy lehetséges ingatlan fedezet nélkül is hozzájutni a szükséges összeghez? Vállalkozóként sem kell lemondani a fejlődés és a befektetések lehetőségéről, hiszen vannak olyan vállalkozói hitelek, melyek pozitív bírálatához semmilyen fedezetre nincsen szükség.

Átmeneti likviditási gondok bármelyik cég életében előfordulhatnak. Ilyenkor a gyors és egyszerű megoldásokat kedveljük. A vállalkozói folyószámlahitel kifejezetten ilyen, hiszen rugalmas, szabadon felhasználható összeget kínáló lehetőségként áll rendelkezésre. Nagy előnye, hogy készfizető kezességre vagy tárgyi fedezetre sincsen szükség, mindössze a vállalkozás számlaforgalma szolgálja a fedezeti célokat. Természetesen a kapható összeg az éves árbevétel függvényében kerül megállapításra, általában annak tizenöt-huszonöt százalékának erejéig terjedhet.

A vállalkozói folyószámlahitel mellett a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel is remek választásnak bizonyul, hiszen kedvező kamatozással szolgálja a célok megvalósítását. A vállalkozás érdekében felmerülő kiadások, vásárlások éppen úgy fedezhetőek segítségével, mint az átutalások, de készpénzfelvételre is használható a hitelkeret. Az állami kamattámogatásnak köszönhetően kedvező kamatozás jellemzi a megoldást, melyet minden évben felülvizsgálnak, és akár újabb szerződéskötés nélkül is meghosszabbítható egy újabb évre. A gyors és egyszerű hitelbírálat mellett további előnynek számít az is, hogy a Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel kapcsolatban a költségek elszámolhatóak a vállalkozásban, és tulajdonképpen tárgyi fedezet sem szükséges az igényléshez.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy vállalkozói körökben sem kedveltek azok a megoldások, melyek ingatlan fedezetet követelnek meg. Tény ugyan, hogy sok szabad felhasználású vállalkozói hitel ingatlanfedezet mellett biztosít széles körű felhasználási lehetőséget, de a hitelintézetek is belátják, hogy a fedezet nélküli megoldások iránt igenis nagy kereslet mutatkozik a kis- és középvállalkozások körébe is. Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akik nehezen igazodnak el a hitelintézetek ajánlatai között, akkor érdemes akár független szakértő segítségét is kérni, aki a cégének és anyagi lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelkonstrukció megtalálásában áll majd Ön mellett.