streamline webdesign


Macska bolhairtó

Sajnos a cicák szinte akárhol megfertőződhetnek a bolhákkal. Ha a gazdi észrevett pár parazitát jól megbújva a bundában, akkor nem maradt más hátra, mint a macska bolhairtó mihamarabbi alkalmazása.

A gyors terjedésüknek oka, hogy a nőstény a gazdaállatra rakja petéit, amik aztán percek vagy órák alatt leesnek a cicusról vagy bármilyen más állatról és a környezetbe kerülnek. A macskák pedig kalandvágyó állatok, amik a legextrémebb helyekre is könnyednek eljutnak, ezért nem is meglepő, hogy hamar összeszedik ezeket a vérszívókat. A problémát az is nehezíti, hogy a petékből néhány nap múlva kikelnek a lárvák, és minden lehetséges búvóhelyre beférkőznek. Gondolni kell itt a szőnyegek szálaira, a párnákra vagy épp takaróra.

Ezt pedig mindenki szeretné elkerülni. A szaporodásukra is a gyorsaság jellemző, ugyanis egy nőstény bolha naponta akár 40 petét is lerakhat. Ezért is annyira nehéz végérvényesen megszabadulni tőlük. Egy jó macska bolhairtó segítségével azonban olyan könnyen eltüntethetők, mint ahogyan érkeztek.