streamline webdesign


Régi idők óta nagy kedvenc

Lakodalmak és különféle összejövetelek alkalmával gyakran habos, luxustortákat szolgálnak fel, amelyek finomak, de egy idő után már elege van az embernek belőlük. Gyakran sokkal jobban esne valami házi készítésű sütemény.

A linzer receptek állítólag az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idejéről maradtak ránk, hiszen ebben az időben élt Müller Antal, akinek a nevéhez köthetőek ezek a sütemények. Ebből az időből maradt fent Budapesten egy cukrászda, ahol mind a mai napig ezzel a süteménnyel kedveskednek a vendégeknek. Tulajdonképpen ez a ház egyik specialitása. Bár sokan azt hiszik, hogy a linzer receptek a szomszédos osztrák városból származnak és onnan vettük át azokat, valójában csak egy süteményfajta származik onnan.

Magyarországon a linzer receptek számos változatát találhatjuk meg, amelyek gyakran desszertként követik az ünnepi ebédet. Ezekkel nemcsak megkoronázhatjuk az összejöveteleinket, hanem felidézhetjük a 19. századi Budapest hangulatát és íz világát. A receptneked.hu weboldalon a linzer receptek számos változatát találhatjuk meg, amelyekkel próbára tehetjük a sütőtudományunkat.