streamline webdesign


A fogyókúra nem koplalást jelent

Amikor arról van szó, hogy hány túlsúlyos vagy elhízott ember van, egyre nagyobb számokat hallunk, nemcsak külföldre vonatkozólag, hanem hazánkban is. A lakosság igen nagy százaléka küzd a felesleges kilókkal és sajnos nemcsak a középkorúak vagy idősebbek körében jellemző, hanem gyakran már gyerekkorban kezdődnek a súlyproblémák.

Ennek hátterében sokan csak az elfogyasztott ételmennyiséget látják, de a kérdés ennél összetettebb. Nemcsak az a baj, hogy sokan túleszik magukat, mert több tényező is áll a dolgok hátterében. Például, amikor a legtöbb családban nincs az étkezésnek semmilyen rendszere, mindenki akkor eszik, amikor éppen megéhezik, legyen az akár éjfél. A másik dolog, hogy sokan rengeteg gyorsételt, félkész élelmiszert, illetve édességet, üdítőt fogyasztanak.

Mindehhez pedig még társul a mozgásszegény életvitel, így a kalóriák csak rakódnak egymásra. Fogyni tehát senki nem tud másképp, csak ha az egész életmódján változtat és tudatosan étkezik, mozog. Tehát bátran kijelenthető, hogy életmódváltással és mozgással sikeres lesz a fogyókúra.