streamline webdesign


A mobil eszközökön internetezőkkel is számolni kell a webdizájnnál

A mobil eszközökön internetezőkkel is számolni kell a webdizájnnál

A divat mindig változik, s nincs ez mádként a webdesign kapcsán sem. A dizájn fontos részét képezi a weboldalaknak, s időről időre, más módon kell megfelelni a közízlésnek. Rövid cikkünkben épp arra keressük a magyarázatot, hogy mi kell ahhoz, hogy 2013-ban is kiváló dizájnnal rendelkezzen egy weboldal.
A trendek azt mutatják, hogy egyre fontosabbá válnak a nagy terek és a megfelelő elrendezés. Persze ez általános jellemzőnek tűnhet, ugyanakkor érdemes megtekinteni a legújabb weboldalakat, amelyek irányt mutatva használnak óriási háttereket, sok esetben olyanokat, amelyek az egész képernyőt befedik. Nem kérdéses tehát, hogy a nagy tereknek óriási „teret” kell idén adni, ugyanakkor, van itt még jó néhány dolog!
Úgy látszik, hogy az egyszerűség is egyre közkedveltebb, mivel a design leginkább az egyszerű felépítéshez közelít. Szinte mindegy, hogy milyen jellegű oldalról beszélünk, az egyszerűség mindenhol jelen van a 2013-as év webdesign esetében is. Kiemelten fontos szerepet kap a jó navigálhatóság, amit nem csak a látogatók, de még a keresők is szeretnek.
Emellett fontos megemlíteni a legkülönfélébb mobileszközöket, amelyek szintén nagyban megváltoztatták a dizájn alapjait. Egyre több ugyanis az okostelefon és a tablet is, s ezt a tényt semmiképp sem érdemes szem elől téveszteni. A kutatások azt mutatják, hogy az említett eszközök terjedése megállíthatatlan, így nem árt, ha a weboldal tulajdonosok a mobilról és tabletről érkező látogatókkal is számolnak, s az oldal ergonómiáját optimalizálják ezekre az eszközökre is. Ez persze csak néhány tipp a sok közül, de mindenképp érdemes őket megfogadni!