streamline webdesign


Keresőmarketing

Keresőmarketing

A legnagyobb keresőoldalakon való találati listák szolgálnak arra, hogy az érdeklődők megtalálják a számukra éppen fontos cégeket. Legyen szó nyaralásról vagy szerelőkről, a keresőmarketing segíteni tud abban, hogy az illető vállalkozást minél több érdeklődő megtalálja. Aztán hogy összejön-e az üzlet vagy sem, az már a cég és az ügyfél dolga.

A mi hatáskörünk addig terjed, hogy felhozzunk egy adott weboldalt a találati listák elejére. A statisztikák azt mutatják, hogy az emberek óriási arányban helyezik előtérbe azokat az oldalakat, amelyek a beírt kulcsszavakra először megjelennek.

Pedig gyakran nem ezek a legjobb képviselői egy adott tevékenységnek, de az élet így működik. Mindenesetre a keresőmarketing eredményei nem az adott oldal, azaz cég szaktudását minősítik, hanem a marketinget végző cégét. Ez egy érdekes paradoxon.

Mindenesetre, nem lehet csak keresőmarketing eszközökkel magas szinten tartani egy céget, hiszen ha minőségtelen munkát végez, a megrendelések elmaradnak. Tehát fontos, hogy a találati oldalon magas helyezést elért cég legalább ilyen magas minőségű munkát végezzen.