streamline webdesign


Tradicionális cseh gyöngy

Tradicionális cseh gyöngy

A gyöngyfűzéssel vagy a különböző gyöngyfajták dekorációs, művészi célú felhasználásával napi szinten foglalkozók között nem ismeretlen a cseh gyöngy fogalma.

Elsősorban a sokoldalú formák, a változatos színvilág és mintakincs, valamint az egyedülálló minőség az, ami közkedvelté teszi ezt az alapanyagot a gyöngyfűzés szerelmesei körében. Sokan vannak ugyanakkor, akik nem tudják, mitől is cseh, a cseh gyöngy. Pedig a válasz egyszerűbb, mint hinnénk.

Természetesen attól cseh, hogy eredendően Csehországban készülnek, a nagy hagyományokra visszatekintő cseh üvegipar melléktermékeiként. Ezt persze nem kell szó szerint érteni, hiszen már jó ideje önálló iparág a gyönyörű cseh üveggyöngyök gyártása, mégpedig igen jövedelmező.

Ez érthető is, hiszen igen keresett márkanévről van szó, szerte a világon. Ez olyannyira igaz, hogy sokszor a világ legtávolabbi sarkaiban is találunk cégeket, amelyek forgalmazzák a cseh gyöngyöket és sokszor hazánkba is nagy távolságokból érkezik, ez a tájainkon is roppant népszerű termék.