streamline webdesign


Mosási jelek

Mosási jelek

Sok ember utálja, ha a házimunka elvégzésére kerül a sor. Ahogy az a mai napig megszokott dolog, általában ezeket a nő végzi, amíg a férfi a munkahelyén keresi a mindennapi betevőt, persze kivételek mindig vannak.

Manapság azonban már a szebbik nem képviselői közül is egyre többen vágynak karrierre, sikerre, ezért ők is munkába állnak. Az ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy a házban felgyülemlett szennyeseket mosodákba viszik tisztíttatni, de az sem ritka, hogy a férfira marad eme feladat.

Szerencsére, napjainkban általában minden háztartásban megtalálható a mosógép, ami egy fantasztikus találmány, mivel lényeges mértékben megkönnyíti ezt a feladatot, mivel nélküle hosszú órákig tartó, izzasztó munka lenne. Őseinknek nem álltak rendelkezésükre ilyen berendezések és bizony ők még megszenvedték azt, amikor egy hét alatt felgyülemlett szennyest kézzel kellett kimosniuk, nem beszélve arról, hogy akkoriban még mosószerek sem voltak kaphatóak, amelyek ilyen nagy folttisztító hatással rendelkeztek volna.

A másik dolog, ami régen más volt, hogy az öltözékeiket maguk varrták vagy szakemberrel varratták, vagyis még nem lehetett futószalagon gyártott ruhadarabokat kapni. Visszatérve napjainkhoz és a berendezések által megkönnyített házimunkához, már a hozzá nem értő embernek sem kell kétségbeesnie, amikor el kell indítania egy mosást. Előtte könnyűszerrel szétválogathatja, hogy melyik darabot melyikkel szabad együtt mosni, ugyanis a ruhák belsején egy kis címke található, ami különféle szimbólumokat tartalmaz, amelyek az adott ruha tisztításához nyújtanak segítséget.

Sokféle ikon létezik, de ezek közül általában csak néhányat, a legfontosabbakat tüntetik fel. Azok, amelyek mindig, minden esetben megtalálhatóak az összes ruha belsejében lévő cetlin a következők: jelzik a maximális mosási hőfokot, megengedett az adott anyag fehérítése vagy sem, hogy vasalható-e a ruhanemű, mosható-e mosógépben, vagy inkább a vegytisztítás ajánlott, illetve lehet-e centrifugálni vagy szárítógépben szárítani.