streamline webdesign


Rack szerverek

A hatékonyság érdekében, általában több kerül beépítésre, amelyek kommunikálnak egymással és a felhasználókkal egy adott időben egyszerre. A rack szerver elnevezés utal ezen típus kialakítására.

Ezzel a kialakítással sokkal hatékonyabban lehet elhelyezni egyszerre több szervert kis helyen és ami még fontosabb, a kábelezés is sokkal átláthatóbban rendszerezhető, a rack szerver dizájnjának hála. Ezeknek a méreteit, pontosabban a magasságukat, egy ötös skálán egységekben mérik. Ezért van az, hogy egy szerver minél magasabb, annál jobban bővíthető a kapacitásának köszönhetően.

Nem állhatnak le egy pillanatra sem, hiszen akkor összeomlik a hálózat és a rendszer teljesen használhatatlan lesz. De az áramszünet a legváratlanabb esetekben szokott bekövetkezni, ezért a rack szerver általában rá van csatlakoztatva egy szünetmentes tápra.

Ez biztosítja a rack szerver további működését, így nem kell megvárni azt az időt, ameddig áramkimaradás van. A sínes megoldásnak köszönhetően, a szakemberek gyorsan és egyszerűen férhetnek hozzá az alkatrészekhez, ez pedig könnyebb bővíthetőséget eredményez.