streamline webdesign


Szőnyegtisztítás otthon

Szőnyegtisztítás otthon

Bármennyire is szeretné, porszívózással nem tudja elég tisztán tartani a szőnyegét. Habár a szőnyegtisztítás otthon így a legegyszerűbb, idővel az apró por és egyéb szennyeződések úgy megülnek a szőnyeg szálainak tövén, hogy azt egy egyszerű porszívózással már lehetetlen eltávolítani.

Ekkor szokták a gondos házigazdák és háziasszonyok feltekerni a szőnyeget és egy alapos porolásnak alávetni. Ekkor látszik csak igazán, hogy az évek során mi minden halmozódott fel a szőnyegben. Az apró porszemektől való megszabadulás után érdemes a felületet is kezelni valamiképpen, hiszen ott is megjelennek a folyamatos használat során olyan foltok, amelyek a legjobban a napfényben tűnnek elő.

Erre nem mindig a legideálisabb megoldás az, hogy slaggal jól benedvesítik a szőnyeget, hiszen ez nem viszi le a rég beszáradt koszt, hanem inkább a felület alapos kezelése szükséges. A szőnyegtisztítás otthon először természetes, vegyszermentes módszerekkel történjen, és ha az nem hatásos, csak akkor térjenek át valamelyik szőnyegtisztító porra vagy készítményre.