streamline webdesign


Bringás védősapka

Bringás védősapka

Sokan bringáznak most már Magyarországon is. Amióta prioritássá vált a kerékpárutak építése, egyre többen ülnek a nyeregbe. Szép is, amikor az egész család törődik az egészségével és kicsitől-nagyig naponta bringázni járnak. Az első dolog, amit tudatosítani kell a gyermekekben, az a védősapka használata bringázás közben.

A csemeték ahogy nőnek, egyre hajlamosabbak a bravúrokra, szívesen próbálgatnak akrobata mutatványokat. Ezek a mutatványok egyaránt veszélyesek a velük párhuzamosan közlekedő gépkocsikra és a kerékpárosra is.

Azonban egy baleset esetén, a védősapka sok bajtól megóvhatja őket. Persze a valós megoldás a megfontolt, felelősségtudatos közlekedés lenne, hiszen a kerékpárosokra is ugyanazok a közlekedési szabályok vonatkoznak, mint a gépkocsivezetőkre. A védősapka nem kötelező kerékpár kiegészítő, de a tapasztaltak azon a véleményen vannak, hogy a sisak kivédi a kisebb ütéseket, nincs akkora veszély eséskor. Persze az esést senki nem kerülheti el. Aki bringázni tanult, az tudja, hogy ezt kivédeni nem igazán lehet.