streamline webdesign


Vörös áfonya

Több száz évvel ezelőtt már elődeink is sok olyan zöldséget és gyümölcsöt ismertek és fogyasztottak, amelyeket az egészségre való jótékony hatásuk miatt tudatosan termesztettek. A hangafélék családjába tartozó vörös áfonya az egyik leghasznosabb gyümölcs, ami megfordulhat a kertünkben. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag, hiszen többek között van benne magnézium, kalcium, nátrium, vas és mangán.

Vitamintartalma sem elenyésző. Bővelkedik A, B, C és E vitaminban. Segítségével könnyen megelőzhetjük az érrendszeri megbetegedéseket, kiváló immunerősítő, megóv bennünket a fertőzések ellen. A vörös áfonya folyamatos fogyasztása által, könnyebben el tudjuk kerülni a húgyúti fertőzéseket.

Azoknak, akik szeretnék a gyümölcs karakteres ízét élvezni, érdemes szem előtt tartani a nyersen történő fogyasztását. Konyhai felhasználása igazán sokrétű, készíthető belőle puding, lekvár és kompót is. Édességekhez, süteményekhez is igen változatosan felhasználható, a vörös áfonya aszalt formában szintén rendkívül finom és egészséges csemege.