streamline webdesign


Szivattyú

Szivattyú

A kereskedelemben jobbnál-jobb készülékeket és berendezéseket lehet találni, amelyek óriási segítséget nyújtanak a mindennapi teendők elvégzésében. A régi időkben a víz kiszívását kezdetleges pumpákkal végezték, amelyeket emberi erővel, majd később állati erővel működtettek.

A mai modern szivattyú megjelenését az elektromos energia feltalálása tette lehetővé. Az elektromos motor különleges strapabírósága és ereje kiválóan alkalmassá vált a szivattyúk üzemeletetésére.

Az évek során, a két eszköz fejlődése párhuzamosan folyt, a motorok hatékonysága és munkaképessége növekedésnek indult. Ezzel párhuzamosan, a szivattyú testét teljesen átalakítják, hogy áramvonalasabb és hatékonyabb folyadékáramlást biztosítsanak. Ugyanakkor, többfajta anyagot is kipróbálnak, hogy a szivattyú könnyebbé váljon. A szivattyú anyaga egyszerre több feltételnek is eleget kell tegyen, de főleg szilárdsága és súlya a meghatározó tényező. A mai szivattyúkat nemcsak a víz áramoltatására használják, hanem más közegekben is képes üzemelni.