streamline webdesign


Akvarell ceruza

Bizonyára sokan megcsodáltak már egy csodálatos akvarell képet, és azon gondolkoztak, hogy vajon milyen eszközzel lehet ilyen szépet alkotni? Nincs a dologban semmi rejtély, mert ez az eszköz az akvarell ceruza.

Az akvarell lényege az erős kontúrok hiánya, ami által a festmény a finom, áttetsző színekben bontakozik ki. Ez tulajdonképpen a vízfestés egy fajtája, amihez egykor ecsetet és víz alapú festéket használtak. Ma azonban a vízfestéket nélkülözni lehet, ezt az akvarell ceruza helyettesítheti. Jogos a kérdés, hogy ceruzával hogyan lehet mindezt kivitelezni? A titok nyitja az, hogy ez, természetesen, nem hagyományos ceruza, hanem olyan, ami először szárazon használható, majd az elkészített rajz vizes ecsettel festhető át.

Ezzel a technikával készíthetők a remek akvarell festmények. A firkabox.hu webáruházban megvásárolható Uni márkájú akvarell ceruza típus nagyszerű színtartósságot biztosít a rajzoknak. Nincs is másra szüksége, mint a megfelelő papírra, ceruzára és persze, az Ön kreativitására.