streamline webdesign


Örökzöld növények

Az évszakok csodálatos váltakozása szemet gyönyörködtető, ám sajnos a nyári virágözön ősszel tovaröppen és marad a kopárság, a szürkeség, ami egészen tavaszig honol. Ezt ellensúlyozhatjuk némiképp örökzöld növények segítségével, így egész évben állandó értéket és élénkséget képviselnek.

Nem véletlen, hogy egyre többen törekszenek rá, hogy az egynyári virágok mellett, legyenek olyan növények is, amelyek minden évszakban ugyanúgy árasztják magukból az életet. A zöld szín már eleve vidámságot és energiát sugároz, élénkítő hatással vannak ránk. A változatos fajtájú és méretű örökzöld növények lehetővé teszik, hogy a kisebb kertekben is helyet kapjanak.

Nem kell rögtön a hatalmas fenyőkre gondolni, amelyek inkább a hegyvidékes tájakon mutatnak jól. A kisebb terülő boróka fajták igazán izgalmas képet nyújtanak. Gondolhatunk a térelválasztóként is funkcionáló babérmeggyre, puszpángra, korallberkenyére vagy az oszlopos tiszafára. Ezek a bámulatos örökzöld növények meghatározhatják az otthonunk stílusát és a védjegyünkké válhatnak.