streamline webdesign


Közokirathamisítás

Közokirathamisítás

Bármilyen okirat hamisítása büntetést vonhat maga után és sok esetben az sem meglepő, ha szabadságvesztéssel, börtönbüntetéssel sújtják azokat, akik ezen tettet elkövetik. A közokirathamisítás a technika modernizációja, fejlődése miatt, temérdek mindenben változott az elmúlt években, ezért nem árt tisztában lenni az újításokkal és a törvénymódosításokkal.

Érdemes észben tartani, hogy például a rendelkező közokiratok is teljes mértékben alkalmasak egyes tények bizonyítására. Itt gondolni kell arra, hogy az azon szereplő hatóság, a megjelölt helyen és időben, a rendelkező részben írt határozatot hozta.

Azt is fontos tudni, a bizonyító erő nem vonatkozik az adott okirat tartalmára, tehát arra, hogy abban milyen ténymegállapítások szerepelnek. A közokirathamisítás vonatkozhat a rendelkező közokiratok többségére, mint például a bírósági ítélet és végzés. Annyit még nem árt észben tartani, hogy a közokirathamisítás elkövetési magatartása két nagyobb kategóriára osztható, ugyanis vannak materiális és intellektuális hamisítási megoldások.