streamline webdesign


szemfenéki lézerkezelés

Szemfenéki lézerkezelés

A különböző szemészeti problémák esetén különféle vizsgálatokra és kezelésekre lehet szükség. Szemfenéki vénás keringészavarok és érelzáródás esetén is szükség lehet szemfenéki lézerkezelésre. A beavatkozás előtt szemész szakorvosi vizsgálat szükséges, mert a beavatkozás nem mindenkinél kivitelezhető. Aki szeretné megtudni, hogy az esetében lehetséges-e a műtét, annak érdemes időpontot kérnie egy konzultációra a Budai Szemészeti Központban. Az eljárás során a látóhártya bizonyos területeire fókuszált lézerfényt juttatnak, ami égési sérülést, gyulladást és hegesedést okoz.

A Budai Szemészeti Központban a szemfenéki lézerkezelés kíméletes, 570 nm-es sárga lézerrel történik, amit több mint 20 éve használnak világszerte a szakemberek, remek eredménnyel. Ellentétben a nagyobb energiával dolgozó zöld lézerfénnyel, így alacsonyabb energiaszinttel tudják elvégezni a hegesítést, ami lényegesen jobban tolerálható kezelést eredményez. A páciens látását is kevésbé befolyásolja.

Tudni kell, hogy a szemfenéki lézerkezelés után nem várható látásjavulás, ennek célja a látásromlás megállítása, lassítása, illetve megelőzése. Ez a kezelés ambulánsan, járóbeteg ellátás keretében történik. Szemcseppek segítségével végzik a szemész szakorvosok a helyi érzéstelenítést. A páciens tapasztalhat enyhe, szúró érzést a beavatkozás során. Az egész folyamat 5-20 percig tart, a lézerezett terület kiterjedésétől függően. Vannak olyan kórképek, amikor a szemfenéki lézerkezelés 3-4 alkalommal történő ismétlése indokolt.

A beteg a kezelés másnapján már visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez, viszont a nehezebb súlyok emelését még néhány napig kerülnie kell. Teljesen biztonságos eljárás, azonban mint minden beavatkozásnak, ennek is vannak kockázatai. Viszont, ha emiatt lemond a beteg a kezelésről, akkor a látásfunkciója maradandóan károsodhat. Tehát, a kezelés elmaradásának súlyosabb következményei lehetnek, mint magának a kezelésnek. Szövődményeként előfordulhat átmeneti látásromlás, ami néhány hét alatt kezelés nélkül elmúlik.