streamline webdesign


Legyen kéznél a whisky

Legyen kéznél a whisky

Rengeteg olyan szeszesital van, amelyiket a magyar ember szívesen fogyaszt a tradicionálisnak számító bor és pálinka mellett. Ide sorolható a whisky is, az az igen egyedi ízzel bíró alkoholos ital, amelyik szerte a világban kedveltnek és népszerűnek számít. Azonban kevesen nem tudják, hogy pontosan hogyan is készül ez, és mik a legfontosabb alapanyagok.

Nos, a whisky, amelyiket az amerikai és ír angolban whiskey-nek is ismernek, egy olyan speciális égetett szesz, amelyiknek az elkészítésébe beletartozik a gabona erjesztése és lepárlása is, illetve a fahordóban történő érlelés. Legtöbb esetben a tölgyfából készült hordóban történik ez a folyamat. A whisky esetében az alkalmazott gabona lehet árpamaláta, búza, rozs és kukorica is.

Azt is fontos tudni, hogy a whisky fajták java része vegyes cefréből készül. Egyetlen kivétel a malátawhisky típus. A www.bareszkozok.hu honlapján rengeteg egyedülálló változatot lehet megtekinteni és megvásárolni. Itt megtalálhatóak a világ legismertebb márkái és brandjei is. Tanácsos hát megtekinteni a shop felhozatalát.