streamline webdesign


Színes képek

Színes képek

Mindenki szereti nézegetni a képeket, különösen a régi fekete-fehér fotókat, mert különleges nosztalgiával bírnak. A nagyszülők korában ritkaságnak számított a fotográfia, ezért megbecsült helyet kaptak a családi albumokban. A mai színes képek sorozatosan gyűlnek a számítógépen.

Digitális világunkban szórakozásból is fotózunk, egy-egy alkalommal még ki is nyomtatjuk őket, de egyre ritkábban. Bármerre böngészünk az interneten, tele van ritkaságba menő képekkel, olyanokkal, amiért a fotós napokat, hónapokat várt, hogy lekattinthassa. Olyan fotókat is lehet találni, amelyeket már valamilyen célból egy művész átalakított, felturbózta egy kicsit, hogy egyedivé váljon.

Remek internetes alkalmazásokat lehet erre a célra találni. Ezen applikációk egy része panoráma képek előállítására is alkalmasak. Ha a körülöttünk levő tájról színes képek sorát készítjük, az applikáció képes azokat egymás mellé rendezni úgy, hogy az egy összefüggő tájképpé alakul. Amennyiben elegendő fotót készítettünk, megtörténik, hogy egy teljes fordulatú, 360 fokos tájképhez jutunk.