streamline webdesign


Elegáns bross kitűző

Régebben a brossok nagyon divatosak voltak és egyértelműen azt a célt szolgálták, hogy kicsit feldobják a hölgy ruháját. Bár ma már kevésbé elterjedtek, ezek az ékszerek még mindig képesek újszerű izgalmat vinni az emberek életébe. A fiatalok talán már nem is tudják, de ezen kis méretű eszközök eredetileg azért kellettek, hogy a vállkendőt össze tudják tűzni a segítségével.

Egyesek ezt még a mai napig is erre a célra használják, azonban a különféle, nagyon esztétikus darabok megjelenésével önmagában alkalmazva is felkapottak lettek, a ruhára tűzve. Ha egy szép, egyedülálló modellről van szó, akkor világos, hogy annak a legfontosabb szerepe, hogy a nő ruháját díszítse. Miért volt régebben ennyire elterjedt ez? Nos, a bross még rangot is jelzett ezelőtt száz éve. Az apró, viszont különleges melltűt előbb a nemes hölgyek, később a fontos társadalmi tisztséget betöltő nők hordták.

Ez szimbolizálta, hogy igenis egy előkelő, gazdag személyről van szó, aki nem csupán megengedheti magának az arany, drágakövekkel kirakott brosst, hanem tudatosan él is a viselés lehetőségével. Sokaknak a bross manapság egyet jelent azzal a kis tárggyal, amit például a társadalomért sokat tevő emberek kapnak. Rengeteg személynek a francia becsületrend brossa jut eszébe. Ugye napjainkban a politikus hölgyek is szívesen döntenek egy sajátos változat mellett. Habár ez nem annyira népszerű, mint régebben, a viselése nem ment ki teljesen a divatból, és önálló dísszé vált fiatalok és idősek körében egyaránt.

Az ékszer sajátossága abban rejlik, hogy kis mérete ellenére, igenis képes egy egyszerűbb blézert, kabátot vagy blúzt elegánsabbá, szebbé tenni. Sok hölgy pontosan tudja, hogy a jól kiválasztott melltűvel az egész megjelenése, stílusa is megváltozik. A férfiak pedig annyit kell megjegyezzenek erről, hogy ez ajándékként is tökéletes. Kétségtelen, hogy bárkinek a tökéletes meglepetést jelenti a különleges arany vagy ezüst melltű. A mai modern fajták legtöbb darabja vízszintes kialakítású és a záródása rögzíthető, illetve a külső felén drágakövek találhatóak.