streamline webdesign


Laminált padló alátét

A laminált padlóval kapcsolatban sok tévhit él az emberekben. Például a laminált padló alátét szükségességét sokan ahhoz mérik, hogy történt-e aljzatkiegyenlítés, holott a két dolog nem helyettesíti egymást. Ahhoz, hogy tökéletes végeredmény szülessen, az aljzatnak csaknem tökéletesnek kell lennie és megfelelő alátéteket is le kell helyezni.

A felület akkor ideális a parkettázáshoz, ha sík és sima. Ez azt jelenti, hogy nem elegendő, ha látszólag egyenletes, hanem 2–3 mm-nél nagyobb szintkülönbség sem lehet. Ha ez nem adott, akkor aljzatkiegyenlítő alkalmazására van szükség. Amikor pedig már elő van készítve a terület, akkor jöhet a laminált padló alátét, ami két rétegből áll.

Az első a párazáró fólia, ami ha régi házról van szó, akkor főként a garancia megőrzéséért kell, hiszen nélküle nem vállalja a gyártó a felelősséget. A második réteg pedig a lépészaj csökkentő laminált padló alátét, amiből többfajta is van. Létezik hab-, hőtükör fólia, XPS és parafa alátét, illetve egyéb kevert megoldások is.